Vissza

Az oldal régi bejegyzései (archívum)
2018.12.11

Varázslatos technika óránk!


A bejegyzés további képeiért látogassa meg a képgalériánkat!

*** Kattintson ide! ***

technikaora2018.11.19

Jól egyél - jól legyél!


2015-ben a Lidl Magyarország a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének bevonásával új országos kampányt indított „Egészségesen az iskolapadban” címmel. Céljuk a gyermekek egészségformálása, egészségtudatos táplálkozásának segítése volt.
Az idén egészséges uzsonnák készítésére írtak ki a pályázatot általános iskolák számára.
87 intézmény pályázott kreatív, egészséges uzsonnaötletekkel. A beküldött anyagnak tartalmaznia kellett az ételkészítés menetét és a kész ételt bemutató fotót, valamint a leírást. Sajóbábonyból a 2017/2018-as tanévtől működő Háztartási szakkör indult a versenyen. A zsűri a beérkezett munkákból először 30-at választott ki, amelyeket a Lidl facebook oldalán közönségszavazásra bocsájtott. A legtöbb szavazatot a budapesti Fodros Általános Iskola kapta. A „Legegészségtudatosabb iskola” címet a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola érdemelte.
2018. november 14-én, Budapesten, a Lidl Magyarország irodaházában ünnepélyes keretek között került sor a dobogós helyezésekért járó elismerések átadására. Az 1 millió forint összdíjazású verseny a következőképp alakult.
I. Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola
II. Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola
III. Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola
A díjakat Tőzsér Judit a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője adta át az iskolák intézményvezetőinek Kubányi Jolán, a Magyar dietetikusok Országos szövetsége elnökének társaságában. (Vass Éva)

jolegyel2018.11.10

Márton napi megemlékezés


A hagyományoknak megfelelően idén is megtartotta a Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola alsó tagozata a Márton - napot!
Köszönet a 2. Osztályos tanulóknak és a felkészítő tanító néniknek!(PMG)
Az rendezvény további képeiért látogassa meg a képgalériánkat!

*** Kattintson ide! ***

atado2018.11.09

...szabad a pálya


A Borsod Abaúj Zemplén megyei Kormányhivatal versenyt hirdetett. Szakma ismereti pályázatot - "...szabad a pálya 2018 címmel".
Iskolánk két tanulója Vass Éva tanárnő segítségével Oláh Sándor és Oláh Attila különdíjas helyezést értek el. A műanyag hegesztői szakmát mutatták be. Élő riportot készítettek. Gratulálunk nekik!(SZM)
Köszönjük Vass Éva tanárnőnek a lelkiismeretes munkát !
Az rendezvény további képeiért látogassa meg a képgalériánkat!

*** Kattintson ide! ***

atado2018.10.23

Ünnepi megemlékezés


Ismét tisztelettel, fejet meghajtva ünnepeltünk.
Köszönjük a felkészítő tanároknak Vass Évának, Füvesi Szabinának az Október 23-i műsor szervezésében nyújtott munkáját. Valamint Major Bence 7.osztályos tanuló anyukájának és nagymamájának a finom süteményt!(LJ)
Az ünnepség további képeiért látogassa meg a képgalériánkat!

*** Kattintson ide! ***

plakat_1892018.10.19

Boldog Iskola cím


A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Iskola, Boldog Óvoda és Örökös Boldog Iskola, Örökös Boldog Óvoda cím elnyerésére és megtartására. A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke. A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. Egyre több országban sikerrel alkalmazzák a Boldogságórákat, amelyeken a diákok csoportosan és egyénileg ismerik meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez. Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a Boldogságórák csökkentik a tanulók szorongását, miközben erősíti önbizalmukat. Így nemcsak kiegyensúlyozottabbá válnak a gyerekek, de az iskolában is jobban teljesítenek. A Deák Ferenc Általános Iskola a 2018/19-es tanévre elnyerte a Boldog Iskola címet, melyet Budapesten az Erkel Ferenc Színházban ünnepélyes keretek között vehetett át 2018.október 1-én.(SZM)

plakat_1892018.09.27

Iskolánkban, minősítésen átesett dolgozók:


2015-ben 3 kolléga lépett pedagógus 1 fokozatból, pedagógus 2 fokozatba.

2016-ban 1 kolléga lépett pedagógus 1 fokozatból, pedagógus 2 fokozatba.

2017-ben 1 kolléga lépett gyakornoki fokozatból, pedagógus 1 fokozatba,
illetve 1 kolléga lépett pedagógus 1 fokozatból, pedagógus 2 fokozatba.
2018.09.25

Kedves Szülők, Tisztelt Látogató!


Iskolánk a tanév során két nyílt napot kíván tartani, melyek dátuma: 2018.november 8.csütörtök és 2019.április 25.csütörtök.


2018.09.24


Csengetési rend Szakkörök2018.09.01

plakat_189