Vissza

Versenyek, eredmények

Szerkesztve: 2018 November 19
2019.03.27

Ismét egy jó hír!


Ismét egy jó hír! A Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola tehetséges tanítványa, Karbély László március 22-én Tiszaújvárosban a Bendegúz helyesírási versenyen megyei hatodik helyezést ért el! Nagyon büszke vagyok rá!!!!!
Köszönjük Szűcs Izolda tanárnő felkészítő munkáját és nem utolsó sorban köszönjük a szülők segítségét a versenyre való részvétel segítésében!
Tisztelettel: Szűcs Miklósné igazgató

lacika2019.03.21

Szép Magyar Beszéd


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma a 2018- 2019. tanévre is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5- 8. évfolyamos tanuló részére. A megyei fordulót házi versenyek előzték meg.
Iskolánkból

Lakatos Rebeka

8. osztályos tanuló jutott be a megyei fordulóra, amelyet a miskolci Bársony János Általános Iskolában február 13-án rendezett meg az Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja.
Ez a versenyforma az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. A vetélkedő résztvevőinek egy –a forduló rendezői által kijelölt– kötelező és egy magukkal hozott szabadon választott 20-25 soros prózai szöveget kellett felolvasniuk. A szöveg csak eredeti, magyar – 20-21. századi – közlő prózai stílusban (irodalmi vagy igényes köznyelven) megírt mű lehetett, amely nem tartalmazott párbeszédet, sem régies, sem tájnyelvi (nyelvjárási), sem kevéssé ismert idegen szavakat. Rebeka Szabó Péter: Minden szavad varázsige c. írását olvasta fel szabadon választott műként. Mind a szabadon választott, mind a kötelező szöveg felolvasása tökéletesen megfelelt az értékelés szempontjainak: (szövegértés, szöveghűség, hangvétel, hangképzés, hangsúlyozás, szünettartás, természetes beszéd.) A kisújszállási regionális fordulóra a 27 versenyző gyerekből csak 3 jutott tovább, a mi tanítványunk sajnos nem, de teljesítményére, kiállására joggal lehetünk büszkék. Felkészítő tanára Vass Éva tanárnő volt. (KA)

rebeka2018.11.19

Jól egyél - jól legyél!


2015-ben a Lidl Magyarország a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének bevonásával új országos kampányt indított „Egészségesen az iskolapadban” címmel. Céljuk a gyermekek egészségformálása, egészségtudatos táplálkozásának segítése volt.
Az idén egészséges uzsonnák készítésére írtak ki a pályázatot általános iskolák számára.
87 intézmény pályázott kreatív, egészséges uzsonnaötletekkel. A beküldött anyagnak tartalmaznia kellett az ételkészítés menetét és a kész ételt bemutató fotót, valamint a leírást. Sajóbábonyból a 2017/2018-as tanévtől működő Háztartási szakkör indult a versenyen. A zsűri a beérkezett munkákból először 30-at választott ki, amelyeket a Lidl facebook oldalán közönségszavazásra bocsájtott. A legtöbb szavazatot a budapesti Fodros Általános Iskola kapta. A „Legegészségtudatosabb iskola” címet a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola érdemelte.
2018. november 14-én, Budapesten, a Lidl Magyarország irodaházában ünnepélyes keretek között került sor a dobogós helyezésekért járó elismerések átadására. Az 1 millió forint összdíjazású verseny a következőképp alakult.
I. Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola
II. Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola
III. Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola
A díjakat Tőzsér Judit a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője adta át az iskolák intézményvezetőinek Kubányi Jolán, a Magyar dietetikusok Országos szövetsége elnökének társaságában. (Vass Éva)

jolegyel2018.11.09

...szabad a pálya


A Borsod Abaúj Zemplén megyei Kormányhivatal versenyt hirdetett. Szakma ismereti pályázatot - "...szabad a pálya 2018 címmel".
Iskolánk két tanulója Vass Éva tanárnő segítségével Oláh Sándor és Oláh Attila különdíjas helyezést értek el. A műanyag hegesztői szakmát mutatták be. Élő riportot készítettek. Gratulálunk nekik!(SZM)
Köszönjük Vass Éva tanárnőnek a lelkiismeretes munkát !
Az rendezvény további képeiért látogassa meg a képgalériánkat!

*** Kattintson ide! ***

atado2018.10.19

Boldog Iskola cím


A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Iskola, Boldog Óvoda és Örökös Boldog Iskola, Örökös Boldog Óvoda cím elnyerésére és megtartására. A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke. A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. Egyre több országban sikerrel alkalmazzák a Boldogságórákat, amelyeken a diákok csoportosan és egyénileg ismerik meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez. Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a Boldogságórák csökkentik a tanulók szorongását, miközben erősíti önbizalmukat. Így nemcsak kiegyensúlyozottabbá válnak a gyerekek, de az iskolában is jobban teljesítenek. A Deák Ferenc Általános Iskola a 2018/19-es tanévre elnyerte a Boldog Iskola címet, melyet Budapesten az Erkel Ferenc Színházban ünnepélyes keretek között vehetett át 2018.október 1-én.(SZM)

plakat_189